Multilux ønsker god jul

Publisert 22. desember 2016


Det er snart jul, og vi vil informere om våre åpningstider i den kommende perioden. I romjulen er hovedkontoret i Bø og salgsavdelingen i Oslo bemannet mellom 9.00 og 14.00. Mandag 2. og tirsdag 3. januar er hovekontoret stengt, pga av varetelling. Det vil ikke bli utsendt varer disse dagene.

Et innholdsrikt år er omme, og vi i Multilux ønsker å takke alle kunder og samarbeidspartnere for et meget godt 2016. Vi avslutter nok en gang året som Gaselle-bedrift, for sjette gang. Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt og fremgangsrikt nytt år!


På lysmålingsoppdrag i Røyrtunnelen

Publisert 9. desember 2016


Multilux utfører lysmåling av alle typer belysningsanlegg, og i høst var vi på oppdrag i den nye Røyrtunnelen på fv 60 i Strandadalen, Møre og Romsdal. På oppdrag fra entreprenør Skanska as ble tunnelen stengt ved midnatt, og våre folk gikk i gang med å markere målepunkter i veibanen etter et forhåndsdefinert rutenett. Når dette var utført ble måleverdier tatt med luxmeter, og ført inn i et skjema. Denne prosessen ble gjentatt for begge innkjøringssonene, og for et felt midt i tunnelen.

Tilbake ved hovekontoret i Bø ble måleverdiene fra skjemaet fylt inn i et regneark, og relevante resultatverdier utregnet. Disse tilfredsstilte kravene fra lysberegningen foretatt under prosjektering av lysanlegget, og de veifarende på indre Sunnmøre har fått en tryggere reisevei under rasfarlige fjell. Les mer om Røyrtunnelen her.

Har du et belysningsanlegg som behøver en lysmåling, ta gjerne kontakt med oss for tilbud. Du kan lese mer om våre lysmålingstjenester her.
Multilux starter egen tavleproduksjon

Publisert 30. november 2016


I høst bestemte Trondheimsfirmaet MTS Tavler & Automasjon seg for å legge ned sin avdeling i Fredrikstad. Firmaet har lenge levert ferdige tennskap for oss, som ble produsert ved denne avdelingen. I oktober kjøpte vi varelager og utstyr, overtok lokaler og ansatte det samme mannskapet som tidligere produserte for MTS. Produksjonen for egen maskin er godt i gang, og vi leverer fortsatt NEMKO-godkjente tennskap for veilyslanlegg og andre belysningsprosjekter over hele landet.

Standardmodellene i vår MU-serie kommer nå i 5 varianter, og dekker de mest vanlige behovene på feltet. Men vi kan levere spesialtilpassede skap i alle størrelser, etter kundenes spesifiksasjoner. Ta kontakt med våre tavleeksperter Helge Rørholt (tlf 91 82 60 86) og Henning Haave (tlf 92 02 26 92) for tilbud.
Kontrakt for E18 Bommestad - Sky undertegnet

Publisert 28. november 2016


Multilux undertegnet sist fredag kontrakt med Statens Vegvesen om levering av belysning både for tunnel og dagsone på E18 mellom Sky og Bommestad i Larvik kommune, Vestfold. Leveransen består av TZero HID- og lysrørsarmaturer for to tunneler på til sammen 5 km, og Italo 2 LED-armaturer på resten av den totalt 7 km lange strekningen. Dagstrekningen inkluderer den 570 m lange Farrisbrua, og kontrakten har en verdi på ca 12 millioner kroner.

Multilux har levert veibelysning til alle delstrekningene på E18 fra Hanekleivtunnelen i nord til Bommestad i sør, og både tunnel- og veibelysning fra Sky til Langangen i Telemark. Denne siste strekningen er den siste brikken på firefelts motorvei gjennom Vestfold fylke. Du kan lese mer om prosjektet på Statens Vegvesens nettsider her.


Multilux på Lysets dag

Publisert 14. november 2016


Lyskultur arrangerte onsdag 9. november Lysets dag 2016 i Kanonhallen på Økern i Oslo. Konferansen er årets viktigste møteplass for lysdesign, stedsutvikling og kunnskap om belysningens påvirkning på helse, trivsel og miljø. Tema for årets arrangement var "Menneskets plass i den digitale fremtiden", og en rekke interessante foredrag gikk av stabelen fra scenen. Foredragsholdere var bl.a. britiske Neil Harbisson og vår egen selverklærte urbanist Erling Fossen. Norsk Lyspris 2016 ble også delt ut i flere kategorier, vinnerne kan du lese mer om her.

Lysets dag hadde også en utstiller-del, hvor vi i Multilux var på plass med vår egen stand. Her fikk vi møte mange fra bransjen og andre involverte i lys og lysdesign. Vi fikk presentert noen av våre løsninger for et interessert publikum, noe vi håper de besøkende hadde både glede og nytte av. Vi takker Lyskultur for muligheten, og ses gjerne igjen ved en senere anledning.
Fullt hus på fagdag i Bergen

Publisert 7. november 2016


Vår mann i Bergen og distriktssjef for Vestlandet, Kai Erik Holmefjord, samlet interesserte deltagere fra regionen til en lærerik fagdag sist torsdag. Forsamlingen bestod bl.a. av representanter fra konsulentbransjen, offentlige etater og e-verk. Spesielt gledelig var det at elever fra elektrofag ved Os videregående skole var til stede. Fagdagen gikk av stabelen ved Scandic Hotel Bergen Airport, og de fremmøtte fikk presentert mye spennende stoff om LED-belysning for samferdsel og bymiljøer.

Daglig leder i Multilux og guru på gatelys, Rolf Steinsland, holdt foredrag om LED-utvikling og overspenning. Prosjektleder og produktansvarlig for tunnelbelysning, John Helge Myhre, presenterte nytt innen sitt fagfelt. Vi fikk også et gjesteforedrag om veilysmaster av Andreas Standal fra Vik Ørsta. Det ble en god lunsj på hotellet, og tid til å kikke på produktutstillingen vi hadde tatt med. Tilbakemeldingene fra de som deltok har vært utelukkende positive. Vi takker så mye for fremmøtet, og gjentar gjerne arrangementet ved en senere anledning.

Her kan du laste ned presentasjonene som ble vist (Microsoft Powerpoint format):
Multilux LED gatelys - Bergen 2016-11-03.pptx (12 Mb)
Multilux overspenningsvern for LED-armaturer.pptx (7,5 Mb)
Multilux tunnelbelysning - Bergen 2016-11-03.pptx(9,5 Mb).
Multilux inviterer til fagdag i Bergen 3. november

Publisert 13. oktober 2016


Torsdag 3. november inviterer Multilux nok en gang til en interessant fagdag, denne gangen i Bergen. Fagdagen går av stabelen på Scandic Hotel Bergen Airport ved Kokstad. Tema for dagen er LED i belysning for samferdsel, og det blir foredrag om LED-teknikk for vei, gate og tunnel. Levetid, overspenningsvern og viktige sjekkpunkter i tilbud er blant mange ting som bokstavelig talt vil bli belyst. Vi stiller også ut nye produkter, som det blir rikelig anledning til å ta en nærmere titt på. Vi ønsker hjertelig velkommen til et spennende arrangement!

Påmelding til fagdagen må gjøres innen mandag 31. oktober til vår distriktssjef for Vestlandet, Kai Erik Holmefjord, på tlf 96 91 73 52, eller epost kai-erik@multilux.no.

Last ned invitasjon (PDF).


Oppgradering av veilys i Osterøy kommune

Publisert 12. oktober 2016


Mesta Elektro har vunnet anbudskonkurranse om rammeavtale på utskifting av veilysarmaturer i Osterøy kommune. Kontraktens varighet er på minimum 3 år, avtalen kan bli på totalt 5 år ved utløsing av opsjoner. Vi er stolte over å kunne meddele at Mesta Elektro har valgt Multilux som armaturleverandør.

Sakset fra konkurransegrunnlaget: "Osterøy kommune skal bytte ut gamle, ineffektive kvikksølv damplampearmaturer med nye, moderne og energieffektive LED-armaturer i veilysanleggene, primært langs kommunale og fylkeskommunale veier. Det er et mål at belysningsanleggene skal være så energieffektive som mulig uten at dette går utover kvaliteten. Det beregnes en levetid på lysanlegget til 25 år."

Det skal byttes ca. 1500 armaturer, i hovedsak på eksisterende stolper med eksisterende forsyning. I første rekke skal armaturene skiftes i tettstedene i kommunen, arbeidene vil utføres sonevis over 3 år med oppstart i høst. Det er LED-armaturer av typen Italo som benyttes til oppgraderingen.


TABLED Spot gir stemningsfullt lys i Sarpsborg

Publisert 27. september 2016


Sarpsborg feiret sitt tusenårsjubileum i år, og den anledningen har Skoleparken i østre bydel fått både en solid opprustning og nytt navn. Parken heter nå St. Marie plass, og skulpturen "Genesis" er stedets naturlige midtpunkt. Den forestiller en ung Olav den Hellige, og er laget av kunstneren Finn Erik Modahl. Skulpturen ble avduket på selve jubileumsdagen 29. juli, med påfølgende tale av Kong Harald V.

Multilux ble på vårparten kontaktet av Nettpartner og Multiconsult vedr. jubileet i Sarpsborg, og vår mann Tor-Arne Haugen fikk ansvaret for prosjektering av lys i parken ved St. Marie plass. En ny LED-armatur for denne typen belysning var under utvikling ved vårt Oslo-kontor, og vår hovedleverandør AEC Illuminazione var villige til å produsere den. Armaturen har fått navnet TABLED Spot, og den sørger nå for stemningsfullt lys på gangveiene i den flott parken.
Mariann til topps i NM for ungdom

Publisert 6. september 2016


Mariann Roe fra IL Skarphedin i Bø tok gullet på 3000 m under NM i friidrett for ungdom sist fredag. Ungdomsmesterskapet gikk av stabelen i Sandnes, og er det største mersterskapet i norskfriidrett regnet etter antall deltakere. Drøyt 700 gutter og jenter mellom i alderen 15-19 deltok, og Bøjenta stilte i klassen for jenter 18-19 år. 3000-meteren ga ny personlig rekord på tiden 9:40,9, noe Mariann var godt fornøyd med selv om hun hadde håpet på en tid under 9:40. Neste mål er NM i terrengløp, med mål om kvalifisering til nordisk mesterskap, forteller den ferske norgesmesteren til kondis.no.

Multilux er stolt sponsor av friidrettsgruppa i Skarphedin, og vi gratulerer Mariann så mye med norgesmestertittelen.


MU-serie tennskap NEMKO-godkjent

Publisert 25. august 2016


Alle tennskap i vår MU-serie er nå godkjent av Nemko i henhold til alle krav som stilles fra offentlige myndigheter for denne type produkter. Skapene er godkjent iht følgende standarder:
Alle dokumenter finnes også under "Dokumentsenter / Godkjenninger" i menyen.


Multilux arrangerer fagdag i Oslo

Publisert 3. august 2016


Den 23. august inviterer vi i Multilux igjen til en spennende fagdag ved vår salgsavdeling i Oslo, nærmere bestemt Karihaugveien 89. Tema for dagen er LED i belysning for samferdsel, og det blir interessante foredrag om ny LED-teknikk, overspenningsvern, tekniske krav til tennskap m.m. Vi stiller også ut nye armaturer og skap, som det blir anledning til å se nærmere på. Velkommen!

Påmelding gjøres innen fredag 19. august til salgssjef Rune Staavi på tlf 90 11 81 91, eller epost rune@multilux.no.

Last ned invitasjon (PDF).


Team Multilux syklet Telemarkskanalrittet

Publisert 30. mai 2016


Telemarkskanalrittet er et sykkelritt langs den naturskjønne Telemarkskanalen. Start går både fra Dalen og Kviteseid, med henholdvis 100 og 55 km løype. Man kan sykle i konkurranse- eller mosjonsklasse, og rittet ble arrangert for 15. gang denne helga. Lørdag 28. mai gikk startskuddet for totalt 600 deltakere fra hele landet.

Multilux stilte et lag med til sammen sju deltakere fra hovedkontoret i Bø, samt salgskontorene i Oslo og Hamar. En representant fra styret var også med. Alle stilte i mosjonsklassen med start i Kviteseid, og samtlige kom i mål på respektable tider. Det ble en hyggelig opplevelse som vi håper flere vil delta på neste år.


Nyhet fra AEC: Ecorays og Master serie

Publisert 21. april 2016


Vår samarbeidspartner AEC Illuminazione har lansert to nye serier med armaturer for urban belysning. Disse har fått navn Ecorays og Master.

Ecorays er et effektivt armatur for urban LED-belysning, utviklet for torg, parker og bysentra. Armaturen kan installeres på mastetopp, utliggerarm eller i wire-oppheng, hver versjon med unikt og sammenhengende design. Et bredt spekter av optikk for ulike belysningsformål, både symmetrisk og asymmetrisk, er tilgjengelig. Ecorays er et opplagt valg for belysningsprosjekter hvor energisparing og vedlikeholdskostnader er høyt prioritert.

I tråd med de siste trendene på energisparing, har et nytt konsept for urban belysning sett dagens lys. Design, effektivitet og allsidighet møtes i Master, en topp moderne LED armatur i to ulike modeller. AEC har utviklet et godt designet lysarmatur med uovertruffen funksjonalitet og miljømessig bærekraft. Denne løsningen kombinerer den ultimate LED-teknologi med det beste innen design.

Armaturene er leveringsklare, med unntak av Master 3. Den blir tilgjengelig i september. Bilder og tekniske spesifikasjoner finner du på våre produktsider her.


Nyhet fra AEC: Galileo Tunnel

Publisert 18. mars 2016


Galileo Tunnel er en ny serie LED-armaturer spesielt tilpasset for bruk i tunnel. Med et bredt spekter av tilgjengelig optikk for både gjennomgående lys og motlys i innkjøringssone, er det mulig å fininnstille lys i alle typer og deler av tunneler. Dette gir mulighet til å holde antall armaturer på et miniumum i forhold til lystekniske krav, og kan gi store besparelser i energiforbruk og økonomi i løpet av anleggets levetid. Armaturhusene er modulbasert, med enkel montering og utskifting, som igjen reduserer installasjonskostnader.

I Røyrtunnelen på fv 60 i Møre og Romsdal er Galileo er installert med komplett løsning for belysning i innskjøringssoner og indre sone. På rv 36 ved Ulefoss i Telemark har Sannerholttunnelen gjennomgående belysning med Galileo. Flere andre prosjekter er under oppføring, og vi kommer tilbake med mer info og bilder. I mellomtiden kan du finne produktbilder og tekniske spesifikasjoner på våre produktsider her.


Tresfjordbrua nominert til årets anlegg

Publisert 22. februar 2016


Tresfjordbrua på E136 mellom Åndalsnes og Ålesund er en av tre nominerte veiprosjekter til årets anlegg 2015. Brua ble åpnet i fjor høst, og tar europaveien over Tresfjorden i Vestnes kommune. Strekningen kortes dermed ned med 13 km. Den gamle veien var ulykkesbelastet, og gikk for en stor del gjennom tettbygde strøk som nå får et bedre bomiljø og økt trafikksikkerhet.

Multilux er stolt leverandør av veibelysningen til Tresfjordbrua, og til rv 22 mellom Lillestrøm og Fetsund, som er et av de andre nominerte prosjektene til årets anlegg. Du kan lese mer om Tresfjordprosjektet på Statens Vegvesens nettsider her. (link åpnes i ny fane).


Ny belysning ved Gaustablikk Skisenter

Publisert 25. januar 2016


Gaustablikk Skisenter ligger nær Rjukan i Telemark, med utsikt mot Vestfjorddalen og den kjente Gaustatoppen. Her er mange nedfarter, og flere har belysning for kveldskjøring. Rett ovenfor Gaustablikk Høyfjellshotell ligger nedfarten som kalles "Pukkelen", og her har man nå byttet ut den gamle og gule natriumsbelysningen til nye og kraftigere lyskastere med hvitt lys. Monteringsarbeidet er utført av Elektrokontakten AS på Rjukan.

Ikke bare har man fått sterkere lys, men også farger i omgivelser og på mennesker gjengis nå naturtro uten gulskjær. Kjøreopplevelsen forbedres veldig, og for de som filmer eller fotograferer vil det nye lyset være til stor glede. Nå slipper de gulsot-kommentarer på selfier fra bakken. Både ansatte og brukere av anlegget er i alle fall kjempefornøyde med løsningen, sier Lasse Lund, sjef ved Gaustablikk Skisenter. Med lys i bakken kan åpningstidene utvides, som sammen med fornøyde skikjørere er en stor fordel for ethvert alpinanlegg.
Multilux på Light+Building 2016

Publisert 5. januar 2016


Light+Building i tyske Frankfurt er verdens ledende handelsmesse for belysning og byggteknologi, og arrangeres annethvert år. Over 200000 besøkende, hvorav halvparten fra utenfor Tyskland, gjør messen til den største møteplassen for arkitekter, designere, planleggere, ingeniører, produsenter og distributører i fagene. Det er dessuten den eneste messen i verden som kombinerer arkitektur og teknlogi på denne måten.

Representanter for Multilux vil være til stede ved vår hovedleverandør AEC Illuminaziones stand gjennom hele uken, fra søndag 13. til fredag 18. mars. Du finner oss i hall 5, etasje 0, stand C20. AEC vil presentere nyheter innen LED-belysning og -teknologi, noe som vil være interessant for de som f.eks. arbeider med belysning for samferdsel, kommunale veier og parkanlegg, installatører, el-entreprenører m.fl. Gå heller ikke glipp av partyet ved standen tirsdag 15. mars. Du er hjertelig velkommen til et besøk!

PDF.

Foto: Roland Meinecke / Wikimedia Commons.