Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Fasade- og effektbelysning

Effektfull belysning

Når man ønsker å fremheve bygninger, konstruksjoner eller andre objekter som skulpturer og monumenter, er belysning en effektfull løsning. Fasade- og effektbelysning har som formål å sette fokus på arkitektur, kunstverk, strukturer i konstruksjoner, eller enkelte bygningsdetaljer. Listen er ikke uttømmende, men felles for alt er ønsket om å skape attraktive miljøer som fremmer trivsel, aktivitet og identitet. I tillegg kan slik belysning brukes i sikkerhetsøyemed i samferdelssektoren, f.eks. med LED-striper som markerer raskeste vei til nødutganger, fremheving av trapper og rekkverk osv. Belysing har også en preventiv effekt mot hærverk.

 

Bø kommunehus, Bø i Telemark.

 

 En løsningsorientert leverandør

Multilux er leverandør av kvalitetssikre og energiøkonomiske løsninger for alle typer fasade- og effektbelysning, og har etter hvert opparbeidet betydelig kunnskap på fagområdet. Vi har medarbeidere med stor faglig kompetanse og solid utdanning i belysningsfaget, og de har mange års erfaring med å skape effektfull belysning for et vidt spekter av bygg og anlegg.

Kreativitet og vilje til å finne løsninger er blant Multilux’ viktigste egenskaper. Vi importerer belysningsprodukter fra Europas beste produsenter, og kan levere belysning til alle behov.

 

 

Snøkrystallene ved Bjorli, Lesja kommune, Oppland.

 

Valg av løsning

Fasade- og effektbelysning er kanskje det fagområdet som har størst variasjon i type løsninger. Men noen krav og momenter gjelder universelt for alle type belysning:

  • LED eller damplampe. LED-teknologien er i stadig utvikling, og vil etterhvert overta det meste av belysning i Norge.
  • Linse- eller reflektorteknologi. Det er store forskjeller i lysutbytte ved bruk av ulik teknologi.
  • Levetid og vedlikehold. Et belysningsanleggs levetid er en viktig faktor når løsning skal velges. I dette må kostnader til påkrevd vedlikehold vurderes nøye. Ved bruk av damplampeteknologi vil f.eks. utskifting av lyskilder koste betydelige beløp flere ganger i anleggets levetid.

 

 

Statue ved Bø Torg, Bø kommune, Telemark.

 

Produkter for fasade- og effektbelysning

Multilux samarbeider tett med de beste produsenter i Europa, og vi kan tilby produkter av førsteklasses kvalitet til konkurransedyktige priser. Vi tilbyr energieffektive og driftssikre armaturer for belysning av alle typer bygg, konstruksjoner og objekter.

Et bredt produktspekter med et stort antall ulike optikker, tilpasset norsk klima og norske krav, gjør at vi kan skreddersy løsninger til alle behov. Løsninger som varer, og som sparer energi og kostnader over anleggets levetid.

Vi utarbeider for tiden et nytt produktsortiment for fasade- og effektbelysning, og dette vil være klart om kort tid.

 

 

Gulli bru på E16 over Glomma, Sør-Odal kommune, Hedmark.