Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Jernbane- og sporveisbelysning

Sikkerhet for reisende

Som for annen samferdsel, er sikkerhet et nøkkelelement når det gjelder belysning for jernbane og sporvei. Særlig på plattformene er det åpenbart at belysningen må være god for å unngå ulykker, men også andre publikumsområder som adkomstveier, underganger, og rulletrapper må være godt belyst. Svaksynte er spesielt avhengig av dette. Dette belysningsfeltet omfatter også arealer der det ikke er adgang for publikum, slik som sporområder og henstillingsplasser. I tillegg har estetikk og samspill med arkitektur i belysningen en viktig rolle.

Stor trafikk ved Nationaltheatret stasjon i Oslo.

En løsningsorientert leverandør

Multilux er leverandør av kvalitetssikre og energiøkonomiske løsninger for alle typer jernbane- og sporveisbelysning. Våre medarbeidere har faglig kompetanse og solid utdanning i faget. Vi har etter hvert opparbeidet god erfaring med belysning av stasjonsområder både for jernbane og sporvei, og våre løsninger er levert i stort monn både i Oslo-området og i resten av Sør-Norges jernbanenett.

Kreativitet og vilje til å finne løsninger er blant Multilux’ viktigste egenskaper, og med Europas mest profesjonelle produsenter på laget kan vi levere belysning til alle behov i jernbanesektoren.

Tekniske løsninger

Belysningsbehov vurderes med utgangspunkt i sikkerhet, men også estetikk, trivsel for reisende og driftsøkonomi er viktige faktorer. Med dette defineres ulike krav og momenter som vurderes i valg av teknisk løsning:

  • LED eller damplampe. LED-teknologien er i stadig utvikling, og vil etterhvert overta det meste av belysning i Norge.
  • Linse- eller reflektorteknologi. Det er store forskjeller i lysutbytte ved bruk av ulik teknologi
  • Levetid og vedlikehold. Et belysningsanleggs levetid er en viktig faktor når løsning skal velges. I dette må kostnader til påkrevd vedlikehold vurderes nøye. Ved bruk av damplampeteknologi vil f.eks. utskifting av lyskilder koste betydelige beløp flere ganger i anleggets levetid.
Rulletrapp ved Nationaltheatret stasjon i Oslo.

Produkter for vei- og gatebelysning

Multilux samarbeider tett med italienske AEC Illuminazione, en av verdens beste produsenter av belysningsarmaturer for utendørs bruk. Vi kan tilby produkter av førsteklasses kvalitet, til konkurransedyktige priser.

Et bredt produktspekter med et stort antall ulike optikker, tilpasset norsk klima og norske krav, gjør at vi kan skreddersy løsninger til alle behov. Løsninger som varer, og som sparer energi og kostnader over anleggets levetid.

Se våre produkter for jernbane- og sporveisbelysning