Multilux inngår samarbeid om soldrevne gatelys

Multilux tar det grønne skiftet på alvor! I samarbeid med BTG Solenergi AS leverer vi nå soldrevne gatelys laget for nordisk klima. Løsningene har fått navnet Ilume, og er et prisgunstig og miljøvennlig alternativ til tradisjonell belysning.

Soldrevne gatelys for nordiske forhold

BTG Solenergi AS på Birkeland i Agder har lang erfaring med soldrevne gatelys, og har bl.a. drevet salg av solcelleprodukter i Afrika. Men det nordiske klimaet er naturligvis ganske ulikt det afrikanske. Produkter som fungerer i Kamerun, gjør ikke nødvendigvis det i Norge.

De fleste soldrevne løsninger for gatebelysning baserer seg på litium-batterier, men disse er lite egnet når temperaturen kryper under null. Derfor har BTG tatt i bruk løsninger med AGM-batterier som tåler nordiske vintertemperaturer, og leverer lys selv i den aller mørkeste årstida. Solcellepanelene er også større enn ved de rimeligere litium-baserte løsningene. Videre gjør stolpens utforming at snø ikke fester seg og hindrer energiproduksjon.

Ilume 2.0 ved Byglandsfjord, Agder.

Grønt skifte med soldrevne gatelys

Hele verden står overfor det grønne skiftet, og vi i Multilux tar myndighetenes oppfordringer på alvor. Å finne alternativer til tradisjonelle energikilder er en del av løsningen på klimautfordringene, og solenergi er som kjent hundre prosent fornybar. Multilux og BTG Solenergi er også opptatt av å levere miljøvennlige produkter. Stolpene som benyttes til Ilume er laget av ubehandlet kjerneved.

Ilume soldrevne gatelys er et godt og miljøvennlig alternativ til tradisjonell belysning tilkoblet strømnettet. Det er kostnadsbesparende, og kan forhindre skjemmende terrenginngrep. Dette er viktig i et miljømessig perspektiv, da samfunnets arealbruk i stor grad påvirker biologisk mangfold.

Ilume 2.0 ved Tobias Jorde på Birkeland, Agder.

Allsidig bruksområde

Ilume soldrevne gatelys kan brukes til et vidt spekter av belysningsformål. Per idag er løsningen montert ved fylkesveier, parkeringsplasser og busstopp. Videre er Ilume installert i både hytteområder og friluftsområder. De soldrevne lampene er også å finne ved gårdsveier, turstier, lysløyper og mindre idrettsanlegg.

Både kommuner, fylkeskommuner og Statens Vegvesen har kjøpt Ilume soldrevne gatelys, i tillegg til ulike institusjoner, borettslag, sameieforeninger, veilag, idrettslag og mange andre private aktører.

Ilume Flexi montert på busskur nær Birkeland, Agder.

Samarbeid

Multilux har nå inngått et samarbeid med BTG Solenergi AS, og vi skal nå være med å forhandle BTG’s unike soldrevne løsninger på det norske markedet.
– Vi tror dette vil styrke både BTG og Multilux, der vi sammen deler kompetansen vi har opparbeidet etter mange års erfaring med både soldreven og tradisjonell belysning. Det sier Trygve Raen, daglig leder i BTG Solenergi AS. Bedriften er lokalisert i Tveide Næringspark på Birkeland i Agder, strategisk plassert bare få kilometer fra E18 mellom Arendal og Kristiansand.
– Våre kunder vil nå få et bredere utvalg av belysningsløsninger, og et rimeligere grønt alternativ. Vi tar det grønne skiftet på alvor, sier Svein Ove Sunde, administrerende direktør i Multilux as.

Ilume 2.0.

Les mer og last ned brosjyre om Ilume 2.0 her.
Les mer og Ilume Flexi her.