Shadow Lights

La urbane plasser bli til scener av liv med Shadow Lights! Definér scenen med lys og skygge. Dempet og mykt, eller spennende og dramatisk. Du kan være regissør i din egen utendørsscene med Shadow Lights fra Hess.

Lys og skygge

«Hele livets mangfoldighet, alt det som betar oss, og all skjønnhet er satt sammen av lys og skygge.» – Leo Tolstoj.

Nyheten Shadow Lights fra den tyske kvalitetsprodusenten Hess overgår det meste innen moderne park- og plassbelysning. Fra dempet grunnbelysning som diskret passer inn i omgivelsene, til dramatiske og spennende effekter av lys og skygge. Shadow Lights åpner alle muligheter.

Shadow Lights har innfelte lyskilder som nesten ikke synes i stolpen, og hvor strølys ikke slipper ut mot nattehimmelen. Dermed skapes urbane plasser på en bevisst måte, med atmosfæriske og slående effekter.

hess-shadowlights-example

Fleksibel søylebelysning

Shadow Lights leveres i tre ulike nivåer eller «scenetilpasninger» om du vil. Du kan velge basisnivået med fast lyskonfigurasjon, eller søyler med full fleksibilitet på alle spotlys. Systemet er modulært, og kan tilpasses et hvert belysningsbehov.

Felles for alle nivåer er maks stolpehøyde på 8 meter, og diameter 200 mm. Baseelementet kan leveres med integrert base, eller flensplate. Baseelementet være mellom 2 og 7 m høyt, og inntil 5 moduler kan installeres over det. Modulhøyde er 1000 mm, og det kan monteres fra 1 til 5 moduler pr søyle.

Moduler med overvåkningskamera, høyttaler eller gobo-projektor er også tilgjengelig.

Shadow Lights stage 1:

Enkelhet. Forhåndsinnstilte moduler gjør at bare høyde og antall lysmoduler må planlegges. Alt annet er allerede gjort, så dette nivået vil passe for de mest vanlige belysningsløsningene.

Shadow Lights stage 2:

Stage 2 tilbyr en høyere grad av tilpasningsmuligheter. I motsetning til stage 1 kan du her kombinere ulike moduler med forskjellig optikk og belysningskarakter. Modulene kan roteres 360 grader for enkel tilpasning til flater som skal belyses.

Nøkkelpunkter stage 2:

  • Faste spotlys over én vinkel.
  • Alle spotlys i en rekke på en ballast.
  • Hver modul kan dimmes.

Shadow Lights stage 3:

Stage 3 er vårt premium-produkt med maksimale muligheter for kreativitet. Velg blant mange ulike elementer og høyder, og få full fleksibilitet i hvert spotlys for å lage en unik lyssetting tilpasset alle dine krav.

Nøkkelpunkter stage 3:

  • Spotlys kan leveres som RGB eller kraftige enkeltfarger (15W).
  • Alle fire spotlys i en modul kan indviduelt styres fra en EldoLED driver via DALI eller DMX.
  • Alle spotlys kan justeres uavhengig av hverandre.
hess-shadowlights

Torgrenovering i Düsseldorf

Den fremtidsorienterte og nyskapende arkitekturen i Köbogen II-kvartalet former ikke bare det nye Düsseldorf sentrum, det redefinerer også moderne, kommersielle flerbruksbygninger. KII er en samling av eksklusive, klimavennlige og bærekraftige nærings- og kontorbygg. Prosjektet kombinerer på en symbiotisk måte 24.000 m2 handels- og restaurantlokaler, 6.000 m2 kontorlokaler, og et infrastrukturanlegg med 668 parkeringsplasser.

gustav-grundgens-platz-07
Gustav Gründgens Platz, Düsseldorf, Tyskland.

Det arkitektoniske høydepunktet er Europas største grønne fasade med 30 000 hekkeplanter, et viktig bidrag til miljø- og klimabeskyttelse. Shauspielhaus er byens teater, og en arkitektonisk perle.

Mellom bygningene ligger Gustaf Gründgens Platz, en oppusset og modernisert urban plass omgitt av banebrytende arkitektur. Målet med redesignet var å skape et attraktivt, pulserende torg som skulle tjene hele byen. Plassen skal yte rettferdighet til sin spesielle rolle som inngangsporten til byens teater.

gustav-grundgens-platz-08
Gustav Gründgens Platz, Düsseldorf, Tyskland.

Disse kravene resulterte i utviklingen av et belysningskonsept som presenterer et offentlig rom som en scene for det urbane livet om kvelden. Det nye lyskonseptet gjenskaper på mange måter en teaterforestilling, og torget er stemningsfullt opplyst. Lyskildene er godt skjult, så armaturene er nesten usynlige. Revitaliseringen av området er fullført uten å bidra til lysforurensning av nattehimmelen over Düsseldorf.

Et kontrollerbart lyskonsept gjør det mulig å hente frem ulike lysscener etter behov, og bade bytorget i kontrasterende lys. For å skape optimale lysforhold for flere ulike bruksområder, installerte man søylearmaturer som fungerer som utendørs scenelys.

gustav-grundgens-platz-02
Gustav Gründgens Platz, Düsseldorf, Tyskland.

Shadow Lights er utviklet og designet for nettopp dette formålet. Armaturen er utstyrt med
separate spotlys, slik at individuelle områder kan belyses uten blending eller gjenskinn. Belysningen kan tilpasses et bredt spekter av arrangementer. De fritt justerbare spotlysene kan styres individuelt, noe som gjør det mulig å lage skreddersydde lysscenarier på torget.

Med renoveringen av Gustaf Gründgens Platz er Düsseldorf beriket med ny kulturell attraksjon. Både om dagen og om natten.

gustav-grundgens-platz-01
Gustav Gründgens Platz, Düsseldorf, Tyskland.