Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Solid oppgradering på Hoslebanen

Øvrevoll Hosle IL er et allsidig idrettslag i Bærum, med fotball, bandy, alpint, langrenn og flere andre idretter i klubben. Hoslebanen er klubbens hovedanlegg, og i løpet av de siste tre årene er det utført et fantastisk arbeid med oppgradering av idrettsanlegget. Multilux har levert nye LED-lyskastere til Hoslebanen.

Sterkere sammen

Hosle IL ble stiftet i 1947, under navnet Grav og Voll idrettslag. Seksti år senere ble klubben slått sammen med Øvrevoll Ballklubb, med formål om gi et bedre tilbud til sine aktive idrettsutøvere. Filosofien er at alle står sterkere sammen.

Øvrevoll Hosle IL, oftest forkortet ØHIL, tilbyr idrettene fotball, håndball, bandy, hopp/kombinert, alpint, langrenn og soft/baseball. I tillegg driver klubben en idrettsskole.

ØHIL er dermed et allsidig idrettslag, men er kanskje mest kjent for ØHIL Toppfotball, som spiller på nest øverste nivå på kvinnesiden. De har som mål å spille i Toppserien, og var nær opprykk i sesongen 2022.

Øvrevoll Hosle Bandy vant på sin side 1. divisjon sesongen 2022/23, og er dermed kvalifisert for eliteserien neste sesong.

Hoslebanen, Bærum.

Ny idrettspark

Hoslebanen er ØHILs hjemmebane, og ligger ikke overraskende på Hosle i Bærum. Det offisielle navnet er ØHIL Idrettspark, og anlegget har gjennomgått en solid oppgradering de siste årene. Men historien strekker seg tilbake til 1960-tallet.

I begynnelsen var Hoslebanen kun en gressbane på et jorde, men i 1988 ble det bygget om til grusbane med lys og vanningsanlegg. Dermed kunne banen tas i bruk til bandy om vinteren.

Hoslebanen, Bærum.

Men utover på 2000-tallet ble behovet for et mer allsidig anlegg tydelig, og man begynte å planlegge et kombinert idrettsanlegg med både kunstgress og kunstis. Det ble tatt sikte på å få planene inn i Bærum kommunes anleggsperiode 2019-2022. Etter en lang og kronglete vei gikk det som klubben drømte om, og anleggsarbeidene startet sommeren 2021.

Fra en enkel gressbane på et jorde, via grusbane, har Hoslebanen nå blitt en flott idrettsstadion, med nytt kunstgress og nytt anlegg for kunstis.

Bandytrening på Hoslebanen, Bærum.

Lysanlegg med høy lyskomfort

Multilux har levert nytt lysanlegg til den nye Hoslebanen. Det består av 46 stk LED-lyskastere fra WS-serien til nederlandske AAA-LUX, og ble montert på de seks 20 m høye, eksisterende gittermastene i anlegget. Lysanlegget leverer 750 lux iht NS-EN12193.

Lyset fra WS-serien gir høy komfort for øyet, og oppleves som meget behagelig av brukerne. Fargegjengivelse ligger nær naturlig dagslys.

Hoslebanen ligger i et svært tettbygd område, og det er lagt stor vekt på avblending for å sikre minimalt strølys til omgivelsene. Det har man lykkes særdeles godt med, for lyset kuttes raskt utenfor spilleflaten.

De nye LED-lyskasterne erstattet gamle, konvensjonelle 1000W damplamper, og energibesparelsen anslås til rundt 50%.

Full kontroll

Det nye lysanlegget på Hoslebanen har fått installert lysstyring fra Datek AS. Datek lysstyring er et kontroll- og overvåkningssystem for utendørs belysningsanlegg. Systemet er utviklet for å optimalisere energibruk, og effektivisere drift og vedlikehold.

Dateks løsninger kontrollerer flere hundre tusen lyspunkter i Europa, med spesialtilpasset funksjonalitet for veilys, idrettsanlegg, parker, fasader osv. Brukerne får full kontroll på all utendørs belysning. Systemet er i bruk i både privat og offentlig sektor.

Systemet kan også bidra til å ivareta miljøhensyn, ettersom det gir ytterligere besparelser på energi. Styring reduserer også lysforurensing. God lysstyring gir lysnivå etter behov, akkurat når det trengs – og slukker når det ikke trengs.

Med Datek lysstyring kan man enkelt kontrollere lysnivå via en mobilapp eller webportal. Systemet gir full kontroll på lysnivå, f.eks. servicelys på 20%, treningslys på 50% og kamplys på 100%.

Vi håper og tror ØHIL’s brukere vil få stor glede og nytte av det nye anlegget på Hoslebanen. Vi takker så mye for oppdraget og det gode samarbeidet med klubben, og gratulerer med et fantastisk idrettsanlegg!

Se flere bilder av Hoslebanen på vår prosjektside for anlegget.

Publisert 21.03.2023. Tekst og foto: Vidar Moløkken, Multilux as.