Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Telemarksveka 2022 – Et tilbakeblikk

De åtte dagene i Telemarksveka 2022 er historie, men mange flotte minner og idrettsøyeblikk har blitt skapt. Vi har tatt et lite tilbakeblikk på arrangementet sett fra vår side.

Med fokus på Telemark

Telemarksveka er et samarbeid mellom ca 50 næringslivsbedrifter, lokale idrettslag, TV 2, Visit Telemark, Norges Skiforbund, kommunene i Telemark og ParaVeka på Notodden. Prosjektet har en særdeles bred spennvidde og er mye mer enn et rulleskiarrangement, selv om dette er kjernen til alle de øvrige aktivitetene.

TelemarksVeka er fra 2022 slått sammen med ParaVeka på Notodden. Flere års godt arbeid har lagt grunnlaget for at destinasjonene Notodden, Midt-Telemark og Nome nå kan ønske HELE idretts-Norge til et 100% likestilt arrangement. F.eks er premiesum til vinnere av renn for funksjonsnedsatte den samme som for funksjonsfriske.

Flott sommerkveld ved Lunde sluse med TV2s Sommerfest.

Telemarks største attraksjoner blir vist på et bredt spekter av flater, både digitalt og på lineært TV i samarbeid med TV 2, med kanalens profiler og Norges største idrettsstjerner. Dette i samarbeid med Visit Telemark, Visit Bø, andre destinasjonsselskap og vårt eget bedriftsnettverk.

Seertall på over 5 millioner, rekordbesøk på fylkets største reiselivsportaler samtlige år og over 50 000 besøkende understreker viktigheten. TelemarksVeka er pr dags dato det viktigste markedsføringsprosjektet for Midt-Telemark regionen og hele Telemark. TV 2 programmet, «Sommerfest fra Telemark», er ett av de mest sette underholdningsprogrammene sommerstid.

Multilux deltar sammen med vår partner AEC Illuminazione på sponsorlaget også i år. Vi mener det er viktig å støtte opp om lokalt næringsliv, og ser de store verdiene Telemarksveka skaper i lokalmiljøet. Samtidig bygges vår egen merkevare i tilknytning til et så til de grader positivt arrangement.

Verdenscup på ny rulleskiarena

Notodden Energi Arena Grønkjær er et flunkende nytt anlegg for langrenn og skiskyting. Det er i tillegg et av Europas flotteste rulleskianlegg. Faktisk verdens beste, om vi skal tro teknisk delegert fra FIS, svenske Erik Bjørelind.

Anlegget har i dag ca. 3,6 kilometer asfalterte løyper med 4 meters bredde og ny standplass med 30 elektroniske blinker. I august 2021 ble første landsrenn i skiskyting arrangert med over 160 deltakere.

FIS Roller Ski World Cup på Notodden Energi Grønkjær Arena.

Arenaen holder høy internasjonal standard, og den er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Som lysløype vil anlegget bli hyppig brukt både sommer som vinter. Multilux har levert belysningen til anlegget.

FIS Roller SKi World Cup ble arrangert på Grønkjær om ettermiddagen 24. juni. Det var 10 km intervallstart for kvinner og 15 km for menn, for både junior- og seniorklasser.

Marte Skaanes stakk av med seieren i kvinnenes 10 km, mens Simen Hegstad Krüger vant herrenes 15 km. På juniorsiden gikk Mavel Obedie Amundsen og Lars Heggen til topps.

TIX undeholder ved Lunde sluse.

TV2’s Sommerfest fra Telemark

På kvelden 24. juni var det duket for sommershow fra Lunde sluse i Lunde. Kanalkommunen Nome viste seg fra sin aller beste side med nydelig og varmt sommervær da kjente artister og idrettsutøvere underholdt publikum fra scenen ved sluseamfiet. Märtha Louise og Birgit Skarstein var strålende programledere.

Artister som Wenche Myhre, Trygve Skaug, Tix og A1 bidro med musikalske innslag, mens vi også fikk en prat med langrennsstjernene Helene Maria Fosseholm og Johannes Høstflot Klæbo. Alexx Alexxander utførte magisk tankelesing, og jammen dukket Petter Northug opp også.

Har du et TV2 Play-abonnement kan du se showet her.

Johannes Høstflot Klæbo i Sommarlandsprinten 2022.

Sommarlandsprinten

Den etter hvert tradisjonsrike Sommarlandsprinten gikk av stabelen i Bø sentrum på ettermiddagen lørdag 25, juni. Det varme og flotte sommerværet holdt stand, og vi fikk en flott idrettsfest i Bø gater, kjent fra TV-serien «Rådebank».

Årets utgave av rulleskirennet var også en del av FIS Roller Ski World Cup. Mathilde Skjærdalen Myhrvold tok seieren i kvinneklassen, mens Johannes Høstflot Klæbu ikke overraskende vant herrenes sprint.

Lotta Udnes Weng tok seieren på kvinnenes 25 km i Kanalrennet.

Kanalrennet

Den siste dagen i TelemarksVeka 2022 startet med litt mer ruskete vær, og litt regn. Men temperaturen var god da rulleskisjentene og -guttene la ut på henhholdvis 25 og 50 km langrenn. Løypa går i et nydelig kulturlandskap mellom Lunde og Flåbygd, på begge sider av Telemarkskanalen.

Regnet trakk unna, og løperne fikk en flott runde i Telemarkskanalens «indrefilet». Lotta Udnes Weng vant kvinnenes 25 km, mens Johannes Høstflot Klæbo tok seieren på herrenes 50 km.

Med TV2 Play abonnement kan du se alle rulleskirennene her.

Idrettsbelysning fra Multilux

Som leverandør av belysning for idrettsanlegg generelt, og spesielt den nye rulleski- og skiarenaen på Grønkjær ved Notodden, takker vi for et strålende arrangement av Telemarksveka 2022. Vi gleder oss allerede til neste års arrangement!

Nederst i artikkelen har vi samlet våre beste bilder fra årets TelemarksVeka. Vi ønsker alle samarbeidspartnere og kunder fortsatt god sommer!

STOLT SPONSOR AV

Publisert 15.07.2022. Tekst og foto: Vidar Moløkken, Multilux as.