Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Industribelysning

Godt arbeidslys

Riktig lys er avgjørende for alle arbeidstakeres mulighet til å utføre sine arbeidsoperasjoner trygt og effektivt. Belysning er dermed av stor betydning for de fleste virksomheters produktivitet. I industrimiljøer, og kanskje spesielt i tungindustrien, settes store krav til sikkerhet. Forebygging av arbeidsulykker står høyt på dagsorden, og riktig lys er en viktig faktor i dette. I tillegg gir godt arbeidslys stort utslag på effektivitet.

Belysning av kranområde ved Kværner as, Verdal kommune, Trøndelag.

En løsningsorientert leverandør

Multilux er leverandør av kvalitetssikre og energiøkonomiske løsninger for alle typer belysning som benyttes i industrimiljøer. Det kan være lyskastere til høymaster på utendørs områder, store industrihaller eller mindre arbeidsstasjoner. Våre medarbeidere har faglig kompetanse og solid utdanning i belysningsfag, og har etter hvert fått god erfaring med å finne riktig lys til industribedrifter.

Kreativitet og vilje til å finne løsninger er blant Multilux’ viktigste egenskaper. Vi importerer lyskastere og armaturer fra Europas beste produsenter, og kan levere belysning til alle behov i industrien.

Belysning i industrihall ved Kværner as, Verdal kommune, Trøndelag.

Valg av løsning

Belysningsbehov vurderes med utgangspunkt i sikkerhet og effektivitet, men også trivsel for arbeidstakere og driftsøkonomi er viktige faktorer. Med dette defineres ulike krav og momenter som vurderes i valg av teknisk løsning:

  • LED eller damplampe. LED-teknologien er i stadig utvikling, og vil etterhvert overta det meste av belysning i Norge.
  • Linse- eller reflektorteknologi. Det er store forskjeller i lysutbytte ved bruk av ulik teknologi.
  • Levetid og vedlikehold. Et belysningsanleggs levetid er en viktig faktor når løsning skal velges. I dette må kostnader til påkrevd vedlikehold vurderes nøye. Ved bruk av damplampeteknologi vil f.eks. utskifting av lyskilder koste betydelige beløp flere ganger i anleggets levetid.
  • Avgasser, støv og kjemikalier kan påvirke belysningsarmaturer og lyskastere. Det er derfor viktig at produkter tåler tøffe miljøer.
Belysning på stor kran ved Kværner as, Verdal kommune, Trøndelag.

Produkter for industribelysning

Multilux samarbeider tett med de beste produsenter i Europa, og vi kan tilby produkter av førsteklasses kvalitet til konkurransedyktige priser. Vi kan tilby lykastere og armaturer som tåler tøffe industrimiljøer, og samtidig er energieffektive og driftssikre.

Et bredt produktspekter med et stort antall ulike optikker, tilpasset norsk klima og norske krav, gjør at vi kan skreddersy løsninger til alle behov. Løsninger som varer, og som sparer energi og kostnader over anleggets levetid.

Se våre produkter for industribelysning