Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Italo og I-Tron i ny drakt

Våre flaggskip blant LED-armaturer for veibelysning har fått en solid oppgradering, med ny LED-modul og optikk. Design og materialbruk er også endret, slik at armaturene er enda mer energieffektive og reduserer vårt miljømessige fotavtrykk ytterligere.

Italo – et ikon i belysning

Italo har siden introduksjonen for 10 år siden vært blitt et ikon innen belysning for samferdsel og infrastruktur. Titusenvis av Italo-armaturer fra vår partner AEC Illuminazione belyser i dag veier, gater og parkeringsplasser over hele Norge, fra Vadsø i nord til Mandal i sør.

Mange el-montører, konsulenter og prosjektledere i den norske samferdselssektoren har stiftet bekjentskap med Italo opp gjennom årene. Kvalitet gjennomsyrer alle ledd i produksjonen, og det har resultert i et veilysarmatur med en særdeles lav feilrate.

Nå har Italo blitt enda bedre. Først og fremst er den nye Italo utstyrt med det siste innen optikk for vei- og gatebelysning. Den nye LED-modulen har fått navnet Pentha, og den er resultat av en lang vei fra ide via innovasjon, utvikling og testing, til ferdig produkt. Pentha inkluderer en ny reflektor med 99,95% ren aluminium, og er det mest avanserte optiske systemet fra AEC.

Det fysiske designet har fått en oppgradering, og et nytt patentert tilkoblingssystem gjør installasjon og vedlikehold enda enklere. Armaturen kan åpnes uten bruk av verktøy via den bakre klemmen.

Teknologi med høy kvalitet kombinert med svært funksjonelt design har gjort Italo til en anerkjent merkevare over hele verden. Vi i Multilux er stolte av å kunne tilby Italo til våre kunder.

I-Tron – et revolusjonerende konsept

I-Tron ble introdusert på markedet tilbake i januar 2017. Akkurat som Italo, har I-Tron armaturer blitt installert i vei- og gatebelysning over det meste av Norge. I-Tron er et prisgunstig og svært energieffektivt LED-armatur, og det elegante designet har nå fått en oppgradering.

Tilkobling og vedlikehold er enkelt fordi armaturen kan åpnes via en bakre klemme, uten bruk av verktøy.

Som Italo, har også I-Tron blitt utstyrt med den nye Pentha-optikken, som gir enestående kontroll på lysretning gjennom ulike modeller tilpasset bruksområde. Å distribuere lyset dit det skal har vært en kjepphest gjennom hele AEC’s historie.

Kontroll på lysretning og å unngå blending er svært viktig for å unngå lysforurensing, som er et problem for både mennesker og dyr på planeten vår. Men problemer har en løsning, og både Italo og I-Tron er en del av den.

Bærekraft er et annet viktig begrep i vår tid, og økende problemer som klimaendringene fører med gjør det stadig viktigere. Både I-Tron og Italo er konstruert slik at 96% av materialene som er brukt kan gjenvinnes.

Les gjerne mer om Italo-serien og I-Tron-serien her på multilux.no, eller på AEC Illuminaziones hjemmesider. Her finner du også detaljert informasjon om den nye Pentha-optikken. I tillegg finner du andre kvalitetsprodukter for alle typer utendørs belysning.

Publisert 13.07.2023. Tekst: Vidar Moløkken, Multilux as. Foto: AEC Illuminazione.