Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Tavleproduksjon

Siden 2016 har Multilux hatt en egen avdeling for produksjon av el-tavler. Vi produserer tavler for alle typer belysningsanlegg.

 

Multilux har egen avdeling for tavleproduksjon, lokalisert ved Kampenveien i Fredrikstad. Her produserer 13 ansatte el-tavler for mange ulike formål, det meste for belysning av samferdsel- og infrastruktur, idrettsarenaer, parker og andre utendørs prosjekter.

Vi bygger også skap for styring- og automasjonsformål, samt hoved- og fordelingstavler til ulike installasjoner og bygg. Fra 2024 produserer vi våre egne trafikklysskap for styring av signalanlegg. Multilux er også en lærlingbedrift, og pr 2024 er tre lærlinger i sving ved tavleproduksjonen i Fredrikstad. Multilux er medlem i Norsk Eltavleforening.

 

Multilux tavleproduksjon, Fredrikstad.

 

Tennskap for veilysanlegg

Tennskap er en viktig og nødvendig del av de fleste større belysningsanlegg, enten det er for vei- og gate, tunnel, idrettsarenaer eller andre prosjekter. Installerte styringssystemer programmeres til å tenne, dimme og slukke tilkoblede lysarmaturer, og sparer samfunnet for store driftskostnader hvert år.

Felles for alle anlegg er at de må møte en del krav til funksjon under de ulike forhold de skal operere i, slik som temperatur og vær, mekaniske påkjenninger, påvirkning fra støv, salt og kjemikalier osv. Kvalitetskravene er dermed strenge for slike produkter, noe Multilux tar på største alvor. Alle våre skap produseres i henhold til gjeldende krav og standarder. Du finner en oversikt over disse lengre ned på siden.

 

E6 Kolomoen – Arnkvern, Hamar, Innlandet.

 

MU-serien

Multilux’ egenutviklede MU-serie av dobbeltveggede tennskap har vært produsert siden 2014, og skapene er i bruk for en lange rekke belysningsprosjekter. Serien består pr 2021 av 10 standard-modeller. Multilux MU-serie tennskap er produsert med doble vegger for utendørs bruk, beregnet for vei- og gatelys, tunnelbelysning, idrettsbelysning m.m.

Standardmodellene i MU-serien er lakkert i RAL-fargene 7042, 7032, 6009 og 6012. Andre skapdimensjoner og RAL-farger kan leveres på forespørsel. Vi leverer også større skap etter spesifikasjon for vei- og tunnelanlegg, ferdig bygget inkludert SRO og andre styringssystemer.

Under kan du se et par produkteksempler fra MU-serien av tennskap. Klikk på bildene for å se mer informasjon om produktene og flere bilder.

 

MU Mini

MU2

 

En løsningsorientert tavleprodusent

Multilux har en svært kompetent og dyktig stab som bygger tennskap for alle typer belysningsprosjekt og automasjonsløsninger. Hovedtyngden av våre prosjekter faller inn under samferdselssektoren, men også skap for flomlysanlegg ved idrettsarenaer leveres ofte. Vi har som nevnt ti standardmodeller i vår MU-serie, men bygger også tennskap etter kundens mål og spesifikasjoner.

Tavleavdelingen har egen teststasjon hvor grundig testing og dokumentasjon foretas på hvert eneste skap før det forlater produksjonen. Vi har også egen rikt utstyrte servicebil, og kan ta serviceoppdrag over det meste av landet.

 

Multilux tavleproduksjon, Fredrikstad.

 

Prosjekter

Multilux har levert tennskap for vei- og gatebelysning, tunnelbelysning og idrettsarenaer over hele landet. Under kan du se nærmere på to eksempler. Klikk på bildet for å se mer informasjon og flere bilder.

 

E6 Kolomoen – Arnkvern

E6 Minnesund – Kolomoen

 

NEMKO-godkjente tennskap

Som nevnt over er det en del krav tennskapene må møte. Våre dobbeltveggede aluminiumsskap er testet av NEMKO iht til samtlige relevante krav i Statens Vegvesens håndbøker for denne type installasjoner. Disse er:

 • Elektrisk: EN 61439.1,5 (NEK 439.1,2,5), inkl. innmat.
  PDF (230V)  PDF (400V) (åpnes i ny fane).
 • Mekanisk motstand: EN/IEC 62208.
  PDF (åpnes i ny fane).
 • Korrosjon (salttåketest): NEK IEC 60068.2-11 utg 7.0.
  PDF (åpnes i ny fane).
 • Kapslingsgrad (IP): EN/IEC 60529.
  PDF (åpnes i ny fane).