Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Lys til nytt hoppanlegg i Gudbrandsdalen

Over hele Norge finnes det gamle hoppbaker som forfaller og gror igjen. Men ved Vinstra i Gudbrandsdalen er det bygget noe så sjeldent som et helt nytt hoppanlegg. Fire bakker fra K10 til K70 gir hoppsporten i hele regionen gode muligheter til å utvikle seg.

 

Aktivt hoppmiljø

I Midt-Gudbrandsdalen er det et aktivt hoppmiljø som trengte et moderne og oppgradert hoppanlegg, ikke minst for å kunne opprettholde aktivitet og rekruttering til hoppsporten. Den 5. januar i år fikk den tidligere skihopperen Kristian Brenden æren av å offisielt åpne Jordalen hoppanlegg ved Vinstra. Da hadde over 4000 dugnadstimer gått med under byggingen av det flotte anlegget.

 

Skihopper i svevet over K70-bakken i Jordalen.

 

LED-lys i hoppbakkene

Det er bygget fire bakker ved Jordalen hoppanlegg: K10, K25, K40 og K70. I tillegg er det installert heis og flombelysning. Multilux har levert belysning til de to største bakkene. 21 Galileo LED-lyskastere fordelt på 3 nedleggbare master gir lys til unnarennet i de to bakkene, mens Ropelight LED-striper er montert langs begge tilløpene.

 

Kveld ved Jordalen hoppanlegg ved Vinstra, Gudbrandsdalen.

 

Regionalt viktig

Det er Gålå idrettsanlegg som har stått for planlegging og bygging av Jordalen hoppanlegg. Dette er en parplyorganisasjon for de fem lokale idrettsklubbene Tormod skiklubb, Vinstra idrettslag, Ruste idrettslag, Harpefoss idrettslag og Sør-Fron idrettslag. Hoppanlegget vil bety mye for breddeidretten i hele regionen, og bidra til god rekruttering til hopp- og kombinertsporten. Jordalen huset hoppdelen av Hovedlandsrennet for 2019 i begynnelsean av mars.

Du kan se flere tekniske detaljer og bilder på våre prosjektsider for Jordalen hoppanlegg her.

 

Jordalen hoppanlegg ved Vinstra.