Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Color Line Stadion

:Tom

Kategori: Idrett.

Type: Fotballbane (11’er).

Belysning: LED, 1200 lux.

Produkter: ALO – AEC Illuminazione.

Kommune/fylke: Ålesund, Møre og Romsdal.

Color Line Stadion er hjemmebane for Aalesunds Fotballklubb (AaFK) og Fortuna Ålesund. Anlegget har en tribunekapasitet på snaue 11000 tilskuere, og åpnet 16. april 2005, foran det årets fotballsesong. Det nye anlegget erstattet Kråmyra Stadion, som var den gamle og etter hvert utdaterte hjemmebanen for AaFK.

Banen var den første på toppnivå med kunstgressdekke. Den ble godkjent for internasjonale kamper i 2008, etter FIFA-testen var gjennomført tilfredsstillende. Color Line Stadion var også den første arenaen med kommersielt navn i norsk fotball.

Stadionanlegget ligger like øst for Ålesund sentrum, i umiddelbar nærhet til Borgundfjorden. Banen er omgitt av tribuner, med den større hovedtribunen mot nord. Dette bygget er utnyttet med kontorer og forretninger i flere etasjer.

Multilux leverte konvensjonell belysning med metallhalogenlamper til den nye stadion tilbake i 2004-05. Vi fikk igjen oppdraget da anlegget skulle oppgraderes til LED-belysning i 2020-21. Eksisterende master og infrastruktur skulle benyttes. Det var et krevende oppdrag siden dette anlegget kun har to høymaster, mens resterende belysning er plassert på tribunetak. Men det ble løst, og banen er sertifisert for spill på elitenivå.