Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Stoltenbergparken

:Tom

 

Kategori: Park- og plassbelysning.

Type: Park.

Produkter: Hydrofloor Maxi, Hydrofloor Medium og Ring Medium, PUK. Revelampe, AEC Illuminazione.

Kommune/fylke: Tønsberg, Vestfold og Telemark.

 

Stoltenbergparken er en over 100 år gammel park i sentrum av Tønsberg. Den gamle parken ble planlagt allerede på 1870-tallet, og den ble opprinnelig omtalt som «Kirkegårdsparken». Det samme arealet ble brukt som kirkegård i tidsperioden 1811 – 1854 under navnet Borgermesterløkka.

Området endret navn til Stoltenbergparken i 1938 etter Eidsvollmannen Carl Stoltenberg (1770-1830).
Musikkpaviljongen i parken ble innviet i 1924, fire år etter at fontenen med statuen av satyrfiguren kom. Paviljongen var en yndet plass for musikk opptredener og ble mye brukt i sine første år.

Opprustingen av Stoltenbergparken er en del av en «Byromsstrategien». Man ønsker å øke trivselen i byen, og tilrettelegge for at innbyggernes daglige gjøremål kan nåes med sykkel og gange slik at målet om en mer bærekraftig framtid oppfylles.

Stoltenbergparken er en av totalt femten byrom som skal eller har blitt oppgradert. Nedre del av parken stod ferdig i august 2021, med høytidelig åpning. Den øvre delen rundt musikkpaviljongen ble fornyet sommeren 2022.

Belysningen ble levert av Multilux, og prosjektert av vår egen lysdesigner Karoline Sofie Stangeland. Elektroentreprenøren Laugstol stod for selve installasjonen.