Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Telemarksveka 2022

Telemarksveka er et samarbeid mellom ca 50 næringslivsbedrifter, lokale idrettslag, TV 2, Visit Telemark, Norges Skiforbund, kommunene i Telemark og ParaVeka på Notodden. Prosjektet har en særdeles bred spennvidde og er mye mer enn et rulleskiarrangement, selv om dette er kjernen til alle de øvrige aktivitetene. Multilux er med på sponsorlaget også i år.

Midt-Telemark i fokus

Telemarks største attraksjoner blir vist på et bredt spekter av flater, både digitalt og på lineært TV i samarbeid med TV 2, med kanalens profiler og Norges største idrettsstjerner. Dette i samarbeid med Visit Telemark, Visit Bø, andre destinasjonsselskap og vårt eget bedriftsnettverk. Seertall på over 5 millioner, rekordbesøk på fylkets største reiselivsportaler samtlige år og over 50 000 besøkende understreker viktigheten.

TelemarksVeka er pr dags dato det viktigste markedsføringsprosjektet for Midt-Telemark regionen og hele Telemark. TV 2 programmet, «Sommerfest fra Telemark», er ett av de mest sette underholdningsprogrammene sommerstid.

Rulleskirennene arrangeres av Skarphedin Langrenn og Skade Langrenn, nytt i 2022 er Heddal IL. Den første utgaven så dagens lys i 2014 og ca 300 mennesker legger ned en fantastisk innsats for at deltagere, venner og familie skal få et sunt ferieminne fra Midt-Telemark.

Telemarkskanalen, Nome. (Foto: Vidar Moløkken / frittfallfoto.no)

Verdenscup på rulleski

I samarbeid med Norges Skiforbund og TV 2 skal TelemarksVeka sammen med lokale idrettslag, Skade, Skarphedin og Snøgg arrangere World Cup på rulleski med 12-14 deltagende nasjoner siste uken i juni. Dette har ikke blitt arrangert i Norge siden 2009, og vil være en stor anerkjennelse for destinasjonen og alle bidragsytere.

Sommarlandsprinten i Bø.

Næringsutvikling

TelemarksVeka legger stor vekt på bedriftssamarbeid og næringsutvikling. Uten bedriftene som er med og sponser og legger til rette for gjennomføringen hadde ikke TelemarksVeka vært mulig å gjennomføre. Derfor arrangerer TelemarksVeka B2B-samlinger for bedriftsnettverket flere ganger igjennom året.

Målsettingen er å skape nye samarbeidsformer, øke kompetansen og bidra til et godt samhold i næringslivet i regionen. TelemarksVeka har den unike egenskapen at det samler et bredt spekter av næringer rundt en attraktiv merkevare som genererer stor nasjonal synlighet.

Inkludering og likestilling

Fra 2022 ønsker TelemarksVeka en ny kurs som vil påvirke alle aktører. Det positive momentet i prosjektet skal brukes til å likestille idretten, inkludere barn og ungdom med en funksjonsnedsettelse samt utfordre bedriftsnettverket på ansettelser av mennesker som av ulike årsaker ikke er en del av arbeidslivet.

Prosjektet skal jobbe for og synligjøre forskjellene i dagens samfunn både lokalt og nasjonalt og har allerede etablert samarbeid med organisasjoner som skal bidra til dette, eksempelvis Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO)Stiftelsen VI og prosjektet «Inkluderende reiseliv» i Midt-Telemark regionen.

Kanalrennet ved Strengen, Nome. (Foto: Even Lundefaret)

Bærekraft

Universitetet i Sørøst-Norge er en viktig aktør i nettverket og TelemarksVeka skal bidra til økt fokus på USN i forhold til tilrettelegging for funksjonsnedsettelse.

Universitetet er også en viktig samarbeidspartner når det gjelder bærekraft og grønn omstilling. Arrangementet har som mål å levere på FN’s bærekraft mål. Dvs. en forsterket omtanke for natur, miljø, kultur og lokalsamfunn som er viktig for hele reiselivet. Senter for Bærekraftig utvikling blir derfor en viktig samarbeidspartner.

Rekruttering

Det er viktig at arrangementene i TelemarksVeka bidrar til rekruttering til idretten. Skarphedin Langrenn har siden oppstarten av prosjektet utviklet seg fra å være en liten lokal klubb til å bli en av fylkets største breddeklubber. Dette er et rent resultat av prosjektet TelemarksVeka.

Med World Cup og den nye utviklingen innen paraidrett og tilrettelegging for funksjonsnedsettelse, så er også dette en gevinst for de lokale klubbene samt samfunnet i Midt-Telemark generelt.

Fotballbelysning fra Multilux.

Idrettsbelysning fra Multilux

Som leverandør av belysning for idrettsanlegg generelt, og spesielt den nye rulleski- og skiarenaen på Grønkjær ved Notodden, gleder vi oss veldig til Telemarksveka 2022. Multilux leverer belysning til alle type arenaer, både for breddeidrett og elite. Ta gjerne en titt på våre prosjektsider for noen av anleggene vi har levert.

Vi i Multilux støtter helhjertet opp om Telemarksveka og lokalt næringsliv. Vi håper på mange flotte idrettssøyeblikk og spennende opplevelser gjennom uka. Sees vi?

Publisert 24.06.2022. Tekst og foto: Vidar Moløkken, Multilux as.