Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

To nye lysdesignere på plass i Multilux

Multilux har ansatt to nyutdannede lysdesignere. De vil bidra sterkt til vår satsing på profesjonelt lysdesign, som er sentralt i bærekraftig energiutnyttelse, universell utforming, ergonomi og romkvaliteter. Vi er sikre på at riktig belysningsdesign vil gi merverdi og konkurransefortrinn for våre kunder.

 

Lysdesign

Vi ønsker Karoline Sofie Stangeland og Line Hardangen hjertelig velkommen til Multilux. De siste tre årene har de to studert lysdesign ved Universitetet i Sørøst-Norge, og etter endt utdanning står de begge med en bachelor-grad i hånda. I løpet av studietiden har de tilegnet seg kunnskap om arkitektonisk og urban lysdesign, belysningsplanlegging og prosjektering av belysning for samferdsel og infrastruktur. De har også vært innom emner som el-lære og tekniske komponenter, i tillegg til mye annet på fagområdet.

Interesse for design blandet med teknikk førte til valg av studiet, forteller Line. Ønsket om å designe og skape noe var også en viktig faktor når Karoline valgte studieretning. Gjennom forelesninger, praktisk og teoretisk arbeid både individuelt og i gruppe, prosjektarbeid og diskusjoner har de opparbeidet god kompetanse i bevisst bruk av lys og belysningsdesign. Dette er kompetanse samfunnet trenger for å skape trygge og estetiske omgivelser for sine innbyggere, og er sentralt i bærekraftig energiutnyttelse, universell utforming, ergonomi og romkvaliteter.

 

Line Hardangen og Karoline Sofie Stangeland er Multilux’ nye lysdesignere.

 

Fagområde i vekst

Lysdesign handler om bevisst bruk av lys. Det er et fagområde i sterk vekst, der lysdesigneren jobber i spenningsfeltet mellom design, teknologi og praktisk nytte. Her er det viktig å bruke analytiske, kreative og koordinerende evner i samspill. Ved hjelp av analyse- og designmetoder bruker lysdesigneren teoretisk kunnskap for å prosjektere både enkel og mer kompleks belysning. Profesjonelt utført belysningsdesign er viktig for bl.a. utbyggere, ingeniører og arkitekter. Enten det handler om å skape gode og trygge lysmiljøer i parker og på torg, eller å lage en bestemt atmosfære i en restaurant, vil riktig belysningsdesign gi merverdi og konkurransefortrinn.

Avdelingsleder for jernbane, idrett, park og industribelysning Tor-Arne Haugen blir nærmeste overordnede for de to nyansatte.

– «Line og Karoline er to lysdesignere med en gripende interesse for belysning av infrastruktur og offentlige rom. Deres kompetanse og tekniske forståelse sammen med vår produktportefølje gjør at Multilux nå er i stand til å prosjektere, levere og supportere en hver form for belysning utendørs.», forteller Haugen.

– «De vil støtte opp der vi allerede er i markedet med blant annet visualisering og teknisk tegning samtidig som at de vil utforske nye nisjer. Vi går en spennende tid i møte og Multilux er meget godt forberedt med disse to på laget.»

 

 

Styrket kompetanse

Vi i Multilux har siden starten for snart 20 år siden vært levende opptatt av å levere belysningsløsninger med kvalitet, og vi er helt sikre på at Line og Karoline vil gi en vesentlig styrke til vår kompetanse og konkurranseevne. Foruten en brennende interesse for faget, er de flinke til å visualisere prosjekter på en god og informativ måte. Det vil gi deg som kunde bedre innsikt i hvordan ulike løsninger vil passe for ditt belysningsprosjekt. Vi gjentar gjerne at alle oss i Multilux er veldig glade for å ha fått dem med på laget!