Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Multilux på Alpin- og fjellmessen 2022

Endelig kan bransjeforeningen Norske Alpinanlegg og Fjelldestinasjoner igjen ønske velkommen til alpin- og fjellmesse på Sundvolden Hotel. Multilux har solid kompetanse, og leverer belysning til både alpinanlegg og skiløyper. Vi treffes på stand 44, midt i messehallen.

Endelig!

Etter to år med avlysning som følge av den globale pandemien, kan Norske Alpinanlegg og Fjelldestinasjoner igjen ønske velkommen til ny bransjemesse i 2022. Messen arrangeres 4. og 5. mai på tradisjonsrike Sundvolden Hotel i Hole kommune

Mye endret seg under pandemien og som næring ble bransjen sterkt berørt, med nedstengning og stengte grenser. Tiden ble imidlertid brukt til å gjøre mange smarte grep, både strategisk og organisatorisk. Et av dem er at bransjeforeningen Alpinanleggenes Landsforening og landsdelsselskapet Norske Fjell fusjonerte til Norske Alpinanlegg og Fjelldestinasjoner. På denne måten vil alpinanleggene jobbe tettere på destinasjonene de befinner seg på, og man vil få en mer helhetlig tankegang, samt at næringen utad snakker med en stemme.

Fokuset hos mange alpinanlegg og tidligere vinterdestinasjoner har nå endret seg til å inkludere barmarkssesongen i sine satsinger. Disse endringene gjenspeiler seg også på alpin- og fjellmessen i 2022, som i tillegg til å være en messe spesifikt for alpinanleggene, nå i større grad inkluderer hele destinasjonen med alle dens aktører. Det vil bli mer fokus på helårsdrift og deltakerne vil også være opptatt av opplevelser og produkter på barmark.

Sundvollen med Steinsfjorden i bakgrunnen. (Foto: Vidar Moløkken / frittfallfoto.no)

Lys i bakken

Multilux har lang erfaring og solid kometanse på huset. Vi prosjekterer og leverer belysning til alle typer alpinanlegg og skiløyper. På alpinmessen presenterer vi våre løsninger, inkludert moderne LED-lyskastere og nedleggbare master.

LED-lyskastere har betydelig mindre energiforbruk enn tradisjonelle lyskastere med damplampe-teknologi. Med dagens energipriser er det mer lønnsomt enn noen gang å bytte ut gammel belysning.

Gausta Skisenter, Tinn, Vestfold og Telemark.

Tradisjonelle lyskastere har gjerne en lang «tenningstid» før lysnivået når maksnivå. Dette er eliminert med LED-teknologien, som gir maks lysnivå umiddelbart. Dette er en stor fordel ved f.eks. strømbrudd, og forhindrer at anlegget har lengre nedetid enn nødvendig. LED-belysning har også fargetemperatur tett opp til dagslys. Det gir optimal fargegjengivelse i bakken, og gjør kveldskjøringen mer komfortabel.

Alpinanlegg i fjellet er ofte utsatt for store påkjenninger fra vær og vind. Nedleggbare master kan enkelt senkes til bakkenivå ved varsel om ekstremvær, slik at skader på lyskastere kan unngås. Mastene forenkler også teknisk vedlikehold og rengjøring. Gausta Skisenter i Telemark har valgt denne løsningen, sammen med moderne LED-lyskastere fra Multilux.

Vi sees på Sundvolden Hotel! Ta turen innom stand 44, helt i midten av messehallen.

Line og Lars ønsker velkommen på stand.

Publisert 29.04.2022. Tekst og foto: Vidar Moløkken, Multilux as.